Κρεατόπιτα

Υλικά

Δύο κιλά κρέας ψαχνό από ζυγούρι, ή μοσχάρι ή γίδα

3-4 φύλλα πίτας

6 ολόκληρα κρεμμύδια

2 1/2 ποτήρια ρύζι

αλάτι

πιπέρι

5-6 ποτήρια νερό

Εκτέλεση


Βράζετε το κρέας σε 5-6 ποτήρια νερό. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και έξι ολόκληρα κρεμμύδια. Όταν βράσουν καλά, λιώνετε τα κρεμμύδια στο ζουμί τους.Ανοίγετε 3-4 φύλλα και τα στρώνετε στο ταψί ραντισμένα με λάδι.Τις μερίδες του κρέατος τις βάζετε γύρω-γύρω στο ταψί.Στο ζουμί ρίχνετε 2,5 ποτήρια ρύζι για πιλάφι και το ρίχνετε στο ταψί ή σε μεγάλο σινί Γυρίζετε τα φύλλα που εξέχουν και σχηματίζετε κόθρο, καλύπτοντας εν μέρει και το κρέας.Αν θέλετε μπορείτε να απλώσετε σ' όλη την επιφάνεια της πίτας κρέας δίχως κόκαλο.Το βάζετε στο φούρνο που έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς και μετά από περίπου μισή ώρα ελέγχετε αν έχει ψηθεί.

 

 

Αλευρόπιτα

Μπατσαριά