Μπατσαριά

 

Υλικά

1 κιλό χόρτα (παζιά, λάπατα, τσουκνίδες, σπανάκι)

4-5 κρεμμύδια φρέσκα                        

1 ματσάκι μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο

350 γρ. φέτα σκληρή, αλάτι, πιπέρι

3 κούπες αλεύρι

1κούπα καλαμποκάλευρο

1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο

2 κρόκους αυγών

1,5 κούπα λάδι

0,5 κούπα ξινόγαλο

0,5 κούπα τραχανά

 

Εκτέλεση

Πλένουμε, ψιλοκόβουμε, αλατίζουμε τα χόρτα μας και τα στύβουμε να μην έχουν υγρά. Προσθέτουμε το τυρί, τον τραχανά και το λάδι. Κάνουμε ένα πηχτό χυλό με το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το γιαούρτι, 0,5 κούπα λάδι και λίγο αλάτι. Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε το μισό χυλό, απλώνουμε τα χόρτα, αραιώνουμε τον υπόλοιπο χυλό με 0,5 κούπα ξινόγαλο, στους 2 κρόκους και σκεπάζουμε τα χόρτα μας . Ψήνουμε την πίτα μας στους 200 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα.

 

 

Αλευρόπιτα

Κρεατόπιτα