Βότανα & Έλαια

Τα φυσικά βρώσιμα αιθέρια έλαια περιέχουν συγκεντρωμένη την ζωτική ενέργεια, την «ψυχή» του φυτού και  μας βοηθούν να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε την ενέργειά μας.

Ο Ιπποκράτης, ο Έλληνας θεραπευτής και πατέρας της Ιατρικής, συνέστησε τη χρήση βοτάνων, καθαρού αέρα, άσκησης και ισορροπημένης διατροφής ως στοιχεία καλής υγείας. Κατέγραψε τη χρήση περίπου 400 βοτάνων και αρωματικών φυτών για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών. Ο Ιπποκράτης πίστευε ότι η ασθένεια ήταν στην πραγματικότητα μια ανισορροπία μεταξύ των βασικών στοιχείων στο σώμα και η σωστή χρήση των βοτάνων θα μπορούσε να αποκαταστήσει αυτήν την χαμένη ισορροπία.

Στην κάθε αρωματική μονάδα περιλαμβάνονται περίπου 200 διαφορετικά χημικά στοιχεία. Οι συνδυασμοί διαφορετικών φυτών και βοτάνων μπορούν να ωφελήσουν τον οργανισμό μέσω των συνεργιών που δημιουργούνται από τις θεραπευτικές ουσίες κάθε φυτού.

Τα αιθέρια έλαια είναι η συγκεντρωμένη φυτική ενέργεια.

Γενικά, έχουν 50 έως 100 φορές πιο συγκεντρωμένη φυτική ενέργεια από τα φυτά από τα οποία προέρχονται και είναι επομένως ισχυρές "δεξαμενές" φυσικής ενέργειας.

Παρέχουν διάφορα οφέλη σε διάφορα όργανα του σώματος επειδή

 • Αποτοξινώνουν το σώμα.

• Είναι αντισηπτικά και αντιμικροβιακά.

• Εξισορροπούν επειδή ρυθμίζουν το νευρικό σύστημα και τις ορμόνες.

• Είναι αναζωογονητικά επειδή ενισχύουν τη ζωτική ενέργεια.

Χρήση στο μαγείρεμα και στη ζαχαροπλαστική: δίνουν ένα πιο έντονο άρωμα και υπέροχη γεύση σε κάποια τρόφιμα ακόμα και σε συσκευασμένα τρόφιμα. Είναι χρήσιμα στη ζαχαροπλαστική, καθώς σε διάφορα ψητά, σαλάτες, βραστά, κόκκινα, σούπες κ.λπ.

Επίσης, λόγω των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων τους, βοηθούν στην πέψη.

Βιολογικά ενεργά φυτά