- Κατηγορία: Greek articles
- Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 18:06
- Γράφτηκε από τον/την Super User
- Εμφανίσεις: 20802
Πλύσιμο
Μετά την αποφύλλωση γίνεται το πλύσιμο του καρπού με πόσιμο νερό απαλλαγμένο από μικρόβια και μικροοργανισμούς.Βασική αρχή αυτής της διαδικασίας είναι ότι όσο πιο καθαρός είναι ο ελαιόκαρπος τόσο ποιοτικότερο το λάδι που θα παράγουμε.Η υδροεκτόξευση θεωρείται η καλύτερη μέθοδος πλυσίματος.
Διαχωρισμός ελαιόλαδου από ελαιοπάστα
Τελικός διαχωρισμός ελαιόλαδου με φυγοκέντρηση