• Κατηγορία: Greek articles
  • Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013 13:58
  • Γράφτηκε από τον/την Super User
  • Εμφανίσεις: 14528

Φύλαξη

Το λάδι πρέπει να φυλάσσεται σε σκοτεινό μέρος με σταθερή  θερμοκρασία περιβάλλοντος 15ο-20ο C.

Τα σκουρόχρωμα γυάλινα μπουκάλια ή οι μικρές ανοξείδωτες δεξαμενές  βοηθούν στην καλύτερη διατήρηση του λαδιού, ενώ πρέπει να αποφεύγεται οποιαδήποτε συσκευασία που δεν είναι κατάλληλη για τρόφιμα.

Για όσους αγοράζουν μεγαλύτερες ποσότητες ελαιολάδου καλό  είναι να χρησιμοποιούν ανοξείδωτες δεξαμενές ανοικτού τύπου  με κωνικό πάτο σε συνδυασμό με τους πνευματικούς πλωτήρες,  οι οποίοι σφραγίζουν το ελαιόλαδο από το οξυγόνο και επιβραδύνουν σημαντικά την οξείδωση του λαδιού κρατώντας αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά του σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

 Εξίσου κατάλληλες είναι και οι συσκευασίες bag in box (μιας χρήσης) 

για ποσότητες από 5 ως 20 lt, καθώς πληρούν όλες τις προδιαγραφές σωστής φύλαξης του ελαιολάδου με πολύ οικονομικό και λειτουργικό τρόπο.

Σύντομα θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε το λάδι ilatiki σε τέτοιες συσκευασίες.