- Κατηγορία: Greek articles
- Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 17:50
- Γράφτηκε από τον/την Super User
- Εμφανίσεις: 3254
-
Ελαιοποίηση
Είναι σίγουρο ότι ένα ακατάλληλο ελαιοτριβείο ή η ελλιπής γνώση του ελαιοποιητή μπορούν να καταστρέψουν ένα καλό καρπό. Βέβαια η σωστή διαδικασία ελαιοποίησης από μόνη της δε φτάνει για να παράξει καλό λάδι από ένα κακό καρπό!
Η εμπειρία του ελαιοπαραγωγού και η γνώση του ιδιοκτήτη του ελαιοτριβείου (ελαιοποιητής) προσδίδουν στο τελικό προϊόν την ιδιαίτερη αξία του κάθε ελαιολάδου.
Στον τόπο μας πολύ κοντά στο χώρο παραγωγής υπάρχουν σύγχρονες μονάδες ελαιοτριβείων και τυποποίησης ελαιολάδου, που παρέχουν στους παραγωγούς υψηλής ποιότητας ελαιοποίηση.
Ακολουθήστε τα στάδια ελαιοποίησης και ανακαλύψτε μικρά tips στην παραγωγή του ελαιόλαδου που επηρεάζουν άμεσα το τελικό προϊόν.
Διαχωρισμός ελαιόλαδου από ελαιοπάστα
Τελικός διαχωρισμός ελαιόλαδου με φυγοκέντρηση